Bankszámla

Asociația Tinerilor Csibész
Számlaszám LEJ:
RO65RNCB0152042357960001
Számlaszám HUF:
RO64RNCB0152042357960019
Számlaszám EURO:
RO38RNCB0152042357960002
Számlaszám USD:
RO86RNCB0152042357960011

Swift cod: RNCB ROBU
Banca Comerciala Romana
Sucursala Harghita2%

Kérjük, támogassa adója 2 %-val alapítványunkat.
Itt letölthető a 2 példányban kitöltendő, adatainkat tartalmazó 230-as nyomtatvány
és a kitöltési tájékoztató.
Köszönjük!

Együttesünkről

A zene az kell, mert körülölel, és nem veszünk majd el.

(Valahol Európában)

első-képAz Árvácska együttes 1997 őszén alakult, a csíksomlyói gyermekotthon lakóival, 40 állami gondozott gyerekkel kezdte működését. Azért kapta az “Árvácska” megnevezést, hogy magyarázat nélkül is érthető legyen, kik tartoznak ide. Az együttes vezetője: Häfliger (Antal) Zsuzsanna, lelki vezetője, fő támogatója: Gergely István (Tiszti).

Tagjaink:

Jó ötlet volt… jókor, jó időben kezdődött… 40 kis gyerek, aki zenélni, énekelni vágyott, és egy vezető, aki alkotni akart… Aztán tágult a kör, jöttek még gyerekek, akik családban nőttek fel, és akik „rászorultak” egy ilyen közösségre, és jöttek a munkatársak, akik nem csak zeneileg támogattak minket éveken keresztül. A zenélés, éneklés mellett egymás értékeiből tanultunk, így “kovácsolódott” össze az a csapat, aki évekig nagyot teljesített. A modern zenétől, a klasszikusokon keresztül a népzenéig, minden érdekelt minket, mindenben egy kicsit otthon érezzük magunkat. Meg tanultunk közösen dolgozni, közösen álmodni, közösen gondolkozni. A zene bearanyozta az életünk szürkeségeit, kitárta szívünket Isten és az emberek felé, számos olyan emberrel találkozhattunk, akik most is életünk részei, és „támaszkodhatunk” rájuk. Aztán az élet kitárta kapuit, a felnőtté vált gyerekek elindultak a nagyvilágba tanulni, dolgozni, családot alapítani. Akinek még mindig „itt dobog a szíve”, az munkatársként van jelen az együttes éltében, és így újabb tagokat tudunk befogadni. Ma velünk énekelnek, zenélnek az egyesületünkhöz tartozó Babba Mária Gyermekotthon lakói, akik Moldvából kerültek hozzánk, és nagyon tehetséges gyerekek.

Előadunk:

  • egyházi dalokat (hagyományos, klasszikus, modern)
  • magyarságról szóló dalokat, verseket (rock operákból, könnyűzenékből válogatva)
  • népdalokat, népies gyerekdalokat (feldolgozásban), tánccal.

Saját szerzeményünk “Az elvarázsolt király leányka” című mesejáték, mely gyerekdalokkal, csángó népdalokkal és táncokkal van „fűszerezve“.

Hangszereink:

Együttesünk tagjai többféle hangszeren tanulhattak / tanulhatnak előbb a csoporton belül, majd a tehetségesebbek továbbléptek művészeti és népművészeti iskolákban fejlesztik magukat.

Különböző hangszereket szólaltatunk meg, mint:

  • zongora, billentyűs hangszerek, gitárok, mandolinok, koboz
  • fuvolák, furulyák, hegedűk, dob és perkuciós hangszerek, gardon. (Vannak akik több hangszeren is játszanak).

Fellépéseink, kapcsolataink:

Szentmiséken, különböző alkalmi koncertjeinken kívül több országban is turnéztunk már: Magyarországon, Felvidéken, Ausztriában, Németországban és Svájcban. Zalai jótevőinknek köszönhetően nyaranként táborokban veszünk részt. Így alakultak fontos kapcsolatok vendégfogadóinkkal, akik akár jóbarátként, akár bérma-, vagy keresztszülőként mellettünk állnak, segítenek nemcsak anyagilag, lelkileg, hanem életre szóló élményekben részesítenek. A magyarországi, budapesti “Csibészek” alapitvány, (svéd) és svájci támogatók továbbtanulásokban is támogatnak.

Anyagi támogatásokból:

  • fellépő ruhákat vásárolunk,
  • technikai felszerelésünket bővítjük,
  • saját használatra hangszereket vásárolunk,
  • hanganyagot készítünk,
  • ünnepeinket megszervezzük.

Támogatóinknak köszönjük, hogy gyermekeink, fiataljaink jól teljesítenek az iskolákban, az egyetemeken, a zenében, a sportban, a hétköznapi életben, mert a velük való törődés előre segíti őket. Isten fizesse.

Kézimunkáink

A csoport kicsinyei és nagyjai kézműves foglalkozásainkon és otthon szabadidőnkben alkotunk: festünk, varrunk, rajzolunk, gyöngyöt fűzünk, nemezelünk. Az így készült ajándék tárgyakat hasznosítva “két kezi” munkánkkal szerezzük meg a “zsebpénzüket”, vagy pótoljuk azt amire másképp nem jut.

Hanganyagok

Eredményeink közé tartoznak azok a CD-k, amelyeket a csíkszeredai Role együttes segítségével sikerült megvalósítani a bigSound stúdióban. Hallgass bele a hanganyagainkba.

Célunk

A zene segítségével jó emberekké válni.

Rólunk írtak:

Székelyhon Pimpimpáré Napsziget Dombó portál Martinus

Arckönyv