Bankszámla

Asociația Tinerilor Csibész
Számlaszám LEJ:
RO65RNCB0152042357960001
Számlaszám HUF:
RO64RNCB0152042357960019
Számlaszám EURO:
RO38RNCB0152042357960002
Számlaszám USD:
RO86RNCB0152042357960011

Swift cod: RNCB ROBU
Banca Comerciala Romana
Sucursala Harghita



2%

Kérjük, támogassa adója 2 %-val alapítványunkat.
Itt letölthető a 2 példányban kitöltendő, adatainkat tartalmazó 230-as nyomtatvány
és a kitöltési tájékoztató.
Köszönjük!

Köszönetet mondunk a Csepp a Tengerben alapítványnak

szeptember 4, 2015
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Köszönetet mondunk a Csepp a Tengerben alapítványnak, hogy a Csibész Egyesületünk kamaszai idén is részt vehettek az általuk szervezett táborban.

ÁLOMALAPÍTÁS EURÓPÁBAN

A Csepp a Tengerben Alapítvány a fenti címmel szervezett találkozót 2015. augusztusában Balatonakaliban állami gondozott fiatalok és az őket körülvevő szakemberek és polgárok számára. A találkozón önkéntesek, nevelők, gyerekek, civilek és előadók egyaránt részt vettek az Európai Unió „Európa a Polgárokért” pályázatának és az érintett önkormányzatok támogatásának köszönhetően.

A Szlovákia, Magyarország, Románia és Szerbia összefogásával létrejött projekt olyan Európában élő 14-18 éves állami gondozásban élő fiataloknak nyújtott segítséget, akik mögött nem áll a család a munkakeresés, pályaválasztás, otthonteremtés fázisában. Az egy hetes táborban szakmai programok, workshopok, terepgyakorlatok segítségével jártunk körül olyan témákat, amelyben ezek a fiatalok igazán érintettek: munkanélküliség, otthontalanság, addikciók, a cigányság kérdése, továbbtanulás, családalapítás, külföldi munkavállalás, segélyek és ösztöndíjak. Módszereink között alternatív és hagyományos-formális tanulási módszereket is alkalmaztunk. Így kerülhetett a programba a pszichodráma, az agykontroll, a playback-színház, a csapat-workshop, a pályaorientációs foglalkozás- és tanácsadás, a helyi vállalkozóknál végzett terepgyakorlat, a filmklub és a sportfoglalkozás is. Az egy hét során felvonultatott lehetőségek közül minden képességű és hátterű fiatal találhatott számára megfelelőt és hazájában alkalmazhatót.

Nemzetközi meghívottjainknak és a nyelvileg is kevert csoportoknak köszönhetően össze tudtuk hasonlítani a különböző országok lehetőségeit, előnyeit és hátrányait az Európai Unión belül. Örülünk, hogy „nem formális tanulási eszközökkel“ segíthettük a fiatalok nyitottabbá válását, lehetőségeik felismerését és pozitív világlátását. A helyi lakosság együttműködése pozitív megerősítés volt a projekt résztvevőinek abban, hogy a hátrányos helyzetűek csak elfogadó légkörben tudnak kibontakozni.

Külön köszönet illeti a következőket: az Európai Unió „Európa a Polgárokért“ programját, Zugló- Pilis- Veszprém Önkormányzatát, az UCCU Alapítványt, az A38 hajót, a Coca-Cola HBC-t, a Még 1 mesét akciócsoportot, Kovács Erika agykontroll-oktatót, Takács Máriusz rendezőt, Noszkó Niki pszichológust és Berényi Márta drámapedagógust, Molnár Beáta pályaorientációs szakembert, az Istvándy pincészetet, a zánkai Gyógynövény-völgy Oktatóközpontját, Deák Attila dörgicsei gazdát, a gútai gyermekotthont (Detsky Domov, Kolárovo), a párkányi gyermekotthont (Detsky Domov, Stúrovo), a Csibész Alapítványt (Asociația Tinerilor Csibész), 2-es számú családi típusú elhelyező központot (CENTRUL DE PLASAMENT DE TIP FAMILIAL NR 2) a pilisi gyermekotthont (Óvoda, Általános Iskola és Gyermekotthon, Pilis), a Csepp a Tengerben Állami Gondozott Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány tagjait és támogatóit és Balatonakali lakosságát.

 europa

 

Kulcsszavak