Bankszámla

Asociația Tinerilor Csibész
Számlaszám LEJ:
RO65RNCB0152042357960001
Számlaszám HUF:
RO64RNCB0152042357960019
Számlaszám EURO:
RO38RNCB0152042357960002
Számlaszám USD:
RO86RNCB0152042357960011

Swift cod: RNCB ROBU
Banca Comerciala Romana
Sucursala Harghita



2%

Kérjük, támogassa adója 2 %-val alapítványunkat.
Itt letölthető a 2 példányban kitöltendő, adatainkat tartalmazó 230-as nyomtatvány
és a kitöltési tájékoztató.
Köszönjük!

Megtömte a tarisznyát a Szerencsejáték Zrt.

május 25, 2014
szerencsejatek-zrt-vn-001_b

Péter Beáta | 2014.05.22. székelyhon.ro

Harminc csángó és székely gyermek táborozhat idén nyáron a magyarországi Leányfalun a Szerencsejáték Zrt. támogatásának köszönhetően.

A táborozást támogató adománylevelet Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója – akit az esemény házigazdája, Zsigmond Barna Pál főkonzul a határon túli ügyek nagy barátjának nevezett –  személyesen nyújtotta át csütörtök délután a kedvezményezettek képviselőinek Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán.

Idén a Csibész Ifjúsági Egyesület és a csíksomlyói Árvácska Együttes, valamint a csángómagyar oktatási programban részt vevő gyerekcsoport egy része táborozhat Magyarországon.

„Ha kirándulni akarsz, legyen útitársad a teli tarisznya. Azért vagyunk mi itt, hogy ennek a tarisznyának egy rekeszét megpróbáljuk forintokkal és a forintokért vásárolható szolgáltatással megtölteni. Mert azt már tapasztaltuk, hogy ennek a tarisznyának sok-sok rekesze teli van szeretettel, tánccal, énekkel, verssel” – mondta el a jelenlevőknek Szentpétery Kálmán. Hangsúlyozta, társaságuk mindig is kiemelten ügyelt arra, hogy nyereségének egy részét jó ügyek szolgálatába állítsa, az elmúlt években számos, a határon túli magyarság érdekében tevékenységet kifejtő egyesületet, szervezetet támogattak.

„A mai találkozás apropóját az adja, hogy a nyíregyházi Apáczai Alapítvány ismét megkereste társaságunkat azzal a kéréssel, hogy a 2013-ban sikeres táboroztatást megismételve, de idén már nemcsak csángó, hanem székelyföldi gyerekeket is figyelembe véve, tegyük lehetővé  üdülésüket Leányfalun. Az anyaországi jutalomtáborozást tehetségével és szorgalmával érdemli ki harminc gyerek. Fontosnak tartjuk, hogy a Budapesttől közel nyolcszáz kilométerre, más ország területén élő gyerekek anyaországhoz kötődését próbáljuk segíteni azzal, hogy lehetőséget adunk számukra magyarországi időtöltéshez, pihenéshez” – hangsúlyozta a vezérigazgató, majd átnyújtotta az 1 millió 450 ezer forint juttatásáról szóló adománylevelet Gergely Istvánnak, a Csibész Alapítvány vezetőjének és Márton Attila lészpedi tanítónak, a Románia Magyar Pedagógus Szövetség csángó oktatási programja felelősének.

Kulcsszavak